zondag 24 augustus 2008

Lavendel

Zucht…
Meer komt er eigenlijk niet meer uit me op dit moment. We zweven nog even door op onze lavendelwolk, maar heel langzaam dringt de echte wereld zich weer op. En, inspiratie voor een nieuw blog trekt me toch alweer naar de computer.

Een kuuroord in Nieuweschans, overal heerst een ontspannen rustige sfeer. Wij geven ons er helemaal aan over. Zodra we rond het middaguur op vrijdag in de auto stappen, begint voor ons de ‘vakantie’ trouwens al. We hebben er zin in: geen laptops mee, telefoon wel mee, maar uit en weggestopt als we hem niet nodig hebben, geen televisie, radio of andere dingen die onze rust kunnen verstoren. Onderweg hebben we trek en eten ergens een broodje en zo komen we rond een uur of 3 aan. Mij komt alles bekend voor, alsof er helemaal geen jaar heeft gezeten tussen mijn vorige bezoekje en nu.
We checken in, zetten onze spullen op de prima kamer en schieten meteen in onze badjassen: dé dresscode voor dit weekend. We dobberen een half uurtje in het thermaal-bad, doen een rondje sauna en schuiven dan aan een tafel voor 2 in het “Waters of the World Restaurant” voor een fantastisch 3-gangendiner. Allebei kiezen we voor dingen die we nog niet eerder gegeten hadden: gestoofde beekforel (een hele, dus met kop en al…) en struisvogel. We worden nog avontuurlijk! Na het eten kunnen we best nog een rondje sauna doen, dus dat laten we niet na. Op een zéér christelijke tijd liggen we op bed en vallen, rozig als we zijn, bijna meteen als een blok in slaap.
De volgende dag wacht ons een ‘druk’ programma: langzaamaan opstaan, badjas aan en ontbijten, thermaalbadderen (wat is het toch heerlijk als je maar 10% van je lichaamsgewicht lijkt te hebben…), koffie drinken, saunarondjes, waaronder een super-banja-opgieting, lunchen, zwemmen, sapjes drinken, bubbelen, weer zo’n lekker diner en… een lavendel-gezichtsbehandeling! Nou is dat voor mij niet zo heel bijzonder, hoewel wel bijzonder aangenaam, maar voor Matthijs is het toch weer een echte ‘first’! We ondergaan de behandeling (reiniging, massage en masker) in een duo-kamer en ik kan het niet nalaten om af en toe stiekem opzij te kijken. Ik hoef me nergens zorgen om te maken: het bevalt hem wel zo te zien! Helemaal week en glimmend lopen we een klein uurtje later samen de kamer weer uit. We zien er net zo voldaan uit als het stel dat voor ons was: de glimlach van oor tot oor is niet van onze gezichten te krijgen.

We genieten enorm dit weekend. Niet alleen van de rust, maar ook van elkaar. Wat kunnen we toch veel zeggen tegen elkaar met een enkele blik, hoe makkelijk gaat alles ons toch samen af en wat hebben we ook een lol! Een klein voorbeeld moet toch van m’n hart: Stel je het volgende voor: een rustige kamer in het teken van lavendel. Op de achtergrond klinkt rustgevende muziek, we nemen plaats op de verwarmde stenen banken. Aan het plafond draait een ventilator rustig zijn rondjes en een bak met hete stenen wordt af en toe ondergedompeld in lavendelwater. Er hangt een grote gong die gebruikt wordt bij de lavendelceremonie die een paar keer per dag gehouden wordt en waar veel mensen op af komen. Maar deze keer zijn we alleen en nemen we samen rustig een soort van meditatiehouding aan. Dan springt Matthijs ineens op en er komt een guitige blik in zijn ogen. Hij steekt de 3 meter naar de overkant over in een soort van stiekeme huppelpas en ja hoor: BONG…!

Vanavond genieten we nog na, morgen moeten we echt weer aan het werk. Eén ding weten we zeker: dit doen we nog een keer!

2 opmerkingen:

Ninia zei

Heerlijk om te lezen allemaal!dmalxhub Die Matthijs heeft het maar makkelijk, die hoeft niets meer te vertellen en alleen naar jouw blog te verwijzen ;)

Ninia zei

die dmalxhub was een foutje van de woordverificatie ;)